Dokter van wacht

Heb je een (dringend) medisch probleem buiten de openingsuren van de praktijk? Dan kan je terecht bij de huisarts van wacht. 

In het weekend kan je de wachtpost bereiken op het nummer 1733.

Op weekdagen (maandag tem donderdag) bereik je de huisarts van wacht op de volgende nummers:

- Vilvoorde: 02 251 36 78

- Machelen & Diegem: 02 751 33 30

- Zemst: 1733

Medical Prescription

NUTTIGE WEBSITES

G&W.png

Heb je nood aan betrouwbare medische informatie? Ga dan niet zoeken via dokter Google, maar neem een kijkje op de website van Gezondheid en Wetenschap. Je vindt er patiëntenrichtlijnen met tonnen betrouwbare informatie over jouw kwalen en gezondheidsvragen! Via de patiëntenrichtlijnen kan je ook verder doorklikken naar gespecialiseerde organisaties. 

Opgepast! Gebruik deze informatie alleen aanvullend aan het advies van je arts! Hij/zij zal steeds het beleid aan jouw individuele situatie aanpassen!

thuisarts.jpg

Ook op deze site van het Nederlandse Huisartsengenootschap (NHG) vind je een schat aan betrouwbare gezondheidsinformatie. Vind je je ding niet op Gezondheid en Wetenschap? Dan kan je hier ook terecht voor bijkomende inlichtingen!

Opgepast! Gebruik deze informatie alleen aanvullend aan het advies van je arts! Hij/zij zal steeds het beleid aan jouw individuele situatie aanpassen!

download_edited.jpg

Heb je dringend een apotheek van wacht nodig? Zoek je een apotheek in je buurt? Die vind je hier!

vlaams_instituut_voor_gezond_leven.png

We lezen er zo veel over: een gezonde levensstijl kan verschillende ziektes voorkomen én zorgt ervoor dat je je beter in je vel voelt.
Maar wat is dat dan juist, een gezonde levensstijl? 

Op gezondleven.be vind je alle informatie, net als nuttige tips en concrete richtlijnen om jouw levensstijl aan te passen! Heb je bijkomende ondersteuning nodig om te beginnen bewegen, stoppen met roken of gezonder te eten? Maak dan gerust een afspraak met een van de artsen!